2006-12-12

German ShepherdSchäfern är som typexempel en mycket gammal hund. Man har hittat kranier ända från bronsåldern som till sin utformning är nästan helt identisk med dagens Schäferhundar. Hunden ovan är Axa som fick sin utbildning av den röda irländska terriern Maia som inte skulle vika en en millimeter från ett slagsmål som hon blev tvingad. Maia fungerade även som bodyguard åt Axa när det stundom uppstod skymningsläge.

Axa är ett bra exempel på hur en schäferhund egentligen skall se ut. Observera hennes hållning och lägg också märke till att ingen håller i kopplet för att framtvinga en viss bildmässig profil. En hund som Axa behöver ingen kosmetik för att se bättre ut eftersom hon redan är en hundarnas Cindy Crawford! Finare än Axa kan man inte bli om man är en schäferhund som genomgått den hårdaste av alla skolor med den strängaste av alla lärare som vi förmått att uppbringa på denna jord.

Motsatt förhållande råder dock mellan Axas matte Mariann och Maias hårdbarkade husse Max. Bilden är följande: Alla fyra (Maia, Max, Axa och Mariann) är på promenad i den mest ödsligaste skog man kan tänka sig. Med gångart gränsande till kustjägarnas marsch pannkaka fordrar Max allas uppmärksamhet och utropar förtretat att i älgarnas värld går först kossan och sedan kalven och sist tjuren. I älgarnas värld går tjuren sist för att kunna försvare sin flock om vargen går till angrepp. Mariann ser på Max som en sträng lärarinna och utbrister en aning förargat. ”Bry dig inte om vargarna. Kommer ulvarna så tar jag hand om både dem och alla deras hungriga kamrater”. Givetvis kan sådant tal från ett fruntimmer icke accepteras. Jag bifogar därför en länk lagom till jul för att få den ostyra Mariann att förstå hur jaulen blev till jul och Odin blev till tomte. Ett besök på länken kan inte skada vare sig Mariann eller hennes Schäfer ... Max julklapp till Mariann

Bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Blackout sa...

Vacker schäfer, inte bakbensvinklad till vanvett.

Ragnar S sa...

En sådan jänta med en schäferhund skall man nog akta sig för eller vara kamrat med. Är hon polis? Trevlig julsaga du skrivit!

Kvartermästaren Max Hobstig sa...

Idag stötte jag tillsammans med min lilla väna Maia samman med Axas och hennes matte Mariann. Jag ropade på avstånd att ”nu släpper jag Maia”. Mariann ropade tillbaka att jag skulle avstå eftersom hon menade att Axa på grund av löpet var lite bitchig.

Skit i det, ropade jag tillbaka, låt surkärringarna ryka ihop om de vill så kan du och jag ta en promenad. Mariann backade och det var första gången hon var lite osäker på hur utgången skulle bli eftersom Axa alltid tidigare rättat sig efter Maia.

Kanske trodde hon att Axa skulle äta upp Maia vilket naturligtvis aldrig skulle kunna hända eftersom en irländsk terrier är mer svårsmält än man kan tro :-)

Katta sa...

Jag känner Axas matte väääääldigt bra! Hon e suverän med vovvar!! Släpp henne inte nära andra människor dock ;) Eller ja....om hon får beskydd av Axa så grejar hon de mesta ;)

Max T Hobstig sa...

Katta.
Jag har den sorgliga nyheten att informera dig om att Axa inte lever längre. För ungefär en månad sedan lämnade hon detta jordelivet.