2006-12-23

Tomten har att göra


Tomtebilden har stulits från Carl Johan Rehbinders www.multiart.nu

Idag är det dagen före dopparedagen. I morgon kommer jultomten om han hinner. I år har vi svenskar köpt julklappar för 52 miljarder. Det blir c:a 5777,78 kronor per person oavsett ålder och hudfärg. Eftersom man vet att rätt många avstår från att köpa julklappar, av olika skäl, så kan man nog helt utan dåligt samvete säga; Åt helvete med både jul och jultomte. För 52 miljarder kronor kan man, på en höft, driva hela Kungliga Tekniska Högskolan i 50 år!

Nu vill jag tillbaka till the real basic. Därför skall jag bjuda på riktiga julklappar som inte kostat mig en enda fattig krona. Till alla de som minns hur julen var förr i tiden och som inte har råd med det moderna sekulariserade julfirandet och till alla de hundägare som inte minns men ändå anat att sig till att julen inte alltid varit jul vill jag skänka lite glädje i denna bistra tid med två länkar som för en stund kan lysa upp vintermörkret.

God Jul till alla gamla Viktor Rydbergs Tomten
God Jul till alla hundägare Hur jaulen blev till jul

Bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Java Mannen sa...

Jag hörde att Tomtens bror åkte fast för fortkörning häromdagen så han vart utan körkort. Så nu är det Tomten som kommer återigen. Han monterade bort skidorna från släden och satte dit (h)jul istället. Sen Dop(p)ade han renarna med spadet från skinkan.

God Jul på dig med ;)

Lena sa...

gillade bilden...