2007-03-06

Gode Gud, vad har jag gjortDet var inte meningen. Det var inte meningen. Förlåt mig. Gode Gud, ta mig härifrån. Men Herre Gud, vad har jag gjort.

I krigets fasa finns det värre saker än krig. Post Traumatic Stress Disorder drabbar så många unga soldater att hälften hade varit nog. Vad den här unge soldaten kommer att bära med sig genom livet vet man. Vad man däremot inte på förhand kan veta är hur han kommer att reagera på lång sikt. Kommer han som den före detta Bosniske soldaten Alex att ta livet av sig eller kommer han att reagera som huvudpersonen i David Morrells bok Tvekampen?

Andra: , , , , ,

2 kommentarer:

Roland Hedlund sa...

Vilket fruktansvärt öde för denne unge soldat och hans lilla offer.Hur ska han kunna leva vidare är en fråga man ställer sig.Att ständigt ha detta hängande över sig. Det går inte att föreställa sig.Vem är egentligen skyldig? Är det bara denne unge man eller....Han ville säkert inte ens fara till detta vansinne! Bilden är hjärtskärande och man vill inte se sådana bilder, men dom finns tyvärr omkring oss jämt och ständigt!
Rolle

Blackout sa...

Fy faaan säger jag bara, man kan inte med sitt förnuft förstå, det är så omänskligt grymt och det händer hela tiden...varje dag!
Stackars förövare, stackars offer, stackars människor.