2007-07-26

Utkastad från Opera Community för det här

Till tjugvodset

Jag gjorde en vindsröjning härförleden och hittade en massa gammalt skit. Det mesta åkte raka vägen till närmaste återvinningsstation. För så skall det vara idag, att sånt man inte behöver skall återvinnas till nya produkter som kan sprida lite glädje i vår värld. En del gammal bråte bar jag ner till bostaden för en närmare besiktning. Det finaste jag hittade på vinden var en möglig gammal tavla med tre motiv. Det var ett sånt himla sjå att härleda dess ursprung att jag var tvungen att gå till en känd konstkännare som fick slå i gamla böcker för att finna några trådar att nysta i. Det visade sig att målningen var en tidig skiss efter ett samarbete mellan de tre aktörerna Båtman, Crawford och Tjuvgods, troligtvis sent 1800-tal. Konstkännaren hade aldrig hört talas om något sådant samarbete men var nödsakad att acceptera rådande fakta. Jag tyckte att tavlan var så trevlig att jag tog fram digitalkameran och plåtade av den och lade ut den till allmän beskådan på min hemsida. Dörrjäveln på bilden nedan går inte att öppna. Däremot kan man bryta sig in med ett klick eller två. Friskt vågat, hälften vunnet. Basta!

Till Tjuvgodset


Jag blev utkastad från Opera Community för de där raderna här ovan. Hade man läst fler ord än bara ordet Tjuvgods hade man snabbt insett att Föreningen Tjuvgods är en ideell förening som verkar för att fångar på svenska fängelser ska få en meningsfullare fritid. Opera Communitys motiveringen löd: Sorry, but our server monkeys won't let you through here. You have been banned, and can no longer log into the Opera Community. Fan vet om man skall ta sig för pannan eller bara skratta?

Kopierad och strippad Verksamhetsberättelse för 2006
Den ideella föreningen Tjuvgods bildades våren 2006 av fyra personer som hade den tanken, efter en hel del egna erfarenheter, att det borde gå att starta en verksamhet, som skulle bestå av att stödja intagna på svenska fängelser för att på så sätt stärka självkänsla och kreativitet hos dom intagna, kanske till den grad att man övergav kriminaliteten, och blev en del av samhället, samt att den verksamheten, skulle bestå av att förmedla konsthantverk, tillverkat på svenska fängelser. Till att börja med skulle detta ske genom föreningens egen hemsida www.tjuvgods.se och att kännedomen om föreningen skulle spridas till de intagna, dels genom egna kontakter, dels genom annonsering i t.ex. Kåkbladet och RFHL:s tidning Oberoende (en av grundarna var då anställd på RFHL).Efter vårt första styrelsemöte, där vi godkände föreningens stadgar, så bestämdes också att vi skulle lämna in en ansökan till Skatteverket för registrering av föreningen vilket medgavs. Sedan den 22 juni 2006 är Föreningen Tjuvgods en registrerad ideell förening. Från och med hösten 2006 så har föreningen också tillgång till del i lokal samt kontorsplats hos RFHL på Kungsholmen. Detta helt utan kostnad. En ansökan om att få föreningsbidrag har också inlämnats till Stockholms Stad. Besked om beslut väntas under april månad 2007. Föreningen har sedan den 1 mars, 2007 i samverkan med RFHL Stockholm, tillgång till 8 träningslägenheter på Hotellhem, Magnus Ladulåsgatan, som i första hand skall finnas för nyligen frigivna, skrivna i Stockholms stad.

Nyligen: , , , , ,

5 kommentarer:

Svart Petterson sa...

Norrmän är inte är så dumma som man tror.
De är ta mig fan dummare. Språkligt helt underbegåvade


Opera är en webbläsare. Det är utvecklat av det norska företaget Opera Software ASA. Från början ett forskningsprojekt hos Telenor 1994.

Headquarters in Oslo
Opera Software ASA
Waldemar Thranes gate 98
0175 Oslo Norway

Satellite offices 1
Opera Software
S:t Larsgatan 12
582 24 Linköping Sweden
Telefon 013 20 32 00

Satellite offices 1
Opera Software
Kungsgatan 41
411 15 Göteborg Sweden
Telefon 031 348 93 00

Filbyter sa...

Petterson
Om du kan få fram en e-postadress till Opera Software skall jag se till att de får ett mejl på nynorska eller gammelnorska eller vilken norska som helst :-)

Opera Software sa...

Hej Max,

Angående ditt telefonsamtal i morse har jag fått reda på att ditt konto hobsala stängdes av på grund av att ett av dina inlägg i forumet klassats som spam då texten inte uppenbarligen ar relevant för länken till tjuvgods.se samt att postningen gjordes i en del av forumet avsett för diskussion av Operas produkter.

Spam är ett problem som inte bara drabbar e-mail utan även diskussionsforum och bloggar och därför känner sig administratörerna av Operas community tvungna att vara ganska hårdhänta och stänger av konton vid minsta indikation på att de används för att posta spam.

Efter en diskussion med de ansvariga för communityn har de öppnat ditt konto igen, dock var ditt inlägg om tjuvgods.se redan borttaget. Lämpliga forum att ta upp en diskussion som inte har med Opera eller datorer att göra är i "The Lounge" och "Debates & Discussions", du kan även hitta fler forum för specifika ämnesområden under Groups, http://my.opera.com/community/groups/

Om du har använt blogfunktionen på my.opera.com så kommer din blog att återställas inom kort, våra server monkeys jobbar för fullt...

Vänligen // Fredrik

Min slutsats är sa...

Att Fredrik uppenbart jobbat häcken av sig skall han ha all heder av. Men de skäl han anger är naturligtvis bara trams. Som den lilla kugge han är i Opera Software är de angivna skälen det han har att hålla sig till. Så är det i alla stora företag.

Den egentliga orsaken, om man läser mellan raderna, till att Opera Community kastade ut mig är bristande rutiner som naturligtvis är en ren kontraproduktiv och hänsynslös (hårhänt) aktivitet som i slutändan drabbar Opera Software själva.

Operaäventyret är för min del avslutat. Jag laddade ner Opera för att testa webbläsaren mot Microsofts Explorer och Mozillas Firefox. Oavsett äventyret med Opera Community så ser jag ingen anledning att inte fortsätta med Mozilla och dess applikationer som alternativ till Explorer.

Max Hobstig efter moget övervägande

Christina W sa...

Länge sen jag var här...men nu kikar jag in för att se hur du har det.