2007-11-02

KRIS mörkar om kriminalitet i egna leden

HELA INLÄGGET FLYTTATS TILL GRETTEHEIM… [KLICKA HÄR]

23 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Max Hobstig sa...

På förekommen anledning: Inget tjafs!

Corazon sa...

Tjena Max, du har inte tappat stinget!
Ja - apropå siffror, så var det en väldig spännvidd på medlemsantalet - beroende på vem som uttalade sej, i samband med 10-årsjubileet här i Stockholm, på Fryshuset.
Jag tror att det inte är någon som vet, men att det är fusk med i bilden är självklart!
Ha det, broder!

Max Hobstig sa...

Fusk med medlemsregister förekommer ta mig tusan överallt. Man kan väl säga att det är KRIS i systemet. Tyvärr förekommer det på alla plan. Är det inte inom biståndet till fattiga länder så är det inom de ideella riksföreningarna. Idag är man en IDIOT om man inte hjälper till att krama ut allt man kan. Men hellre idiot än Raskenstamare!

Anonym sa...

Har kris ingen kontroll?

Anonym sa...

Bra att du synliggör problemet i rätt instans; där man inser att en f.d. Pirat har på fötterna ordentligt, när han uttalar sig!

fd krisare sa...

Jaa du Max, - en revision på hela KRIS, inte bara Jönköping, vore nog bra! Om inte annat för att försöka få tillbaka inställningen på kamratföreningen. Men i så fall måste nog en och annan figur i nationell samordnarposition ta sin Mats ur skolan, - den mannen har ett förödande grepp om både herr Karlsson och Stockholm. Förresten, bort med Karlsson oxå!

Söderortspolisen sa...

Läste och kilade runt på dina bloggar. Mycket tänkvärda och en del som borde få andra att stanna upp och undra vad vi håller på med. Du verkar vara en god människa Max Hobstig. Och kanske lite underlig på sitt sätt.
Du andas en positivism till människan jag önskar jag hade.
Hoppas du får en bra dag under en blå himmel.

Max Hobstig sa...

Tack Söderortspolisen!
Om du träffar de gamla Skarpnäckspoliserna Bengt Carlsson och Lennart Pålsson så får du hälsa från Max Hobstig. Bengt försvann som närpolischef för att bli kommissarie och Lennart flyttades till Globen. Jag fick på den gamla goda tiden med mig ett antal stadsdelspolitiker på ett studiebesök till polisen i Globen. Det var Lennart och Eva Sundholm och en annan polis, som jag glömt namnet på, som gav oss en bra information om polisens vardag.
mvh Max

Pettersson och Bender sa...

Tjena Max!
Som jag ser det är det stora felet i Kamratföreningen, just det som PA skriver - trovärdigheten hos banditerna är noll. Och det bryr sig inte höga vederbörande inte ett dugg om, huvudsaken att man får frottera sig med storfräsarna. Vare sig det är skumma figurer från diverse öst-stater, eller det här jävla limmandet för och kramandet med diverse inhemska politiker.
Vad jag fattar så handlar det enbart om att tigga till sej så mycket guld som det går, och sedan fördela det på dom som redan har - medan dom ärligt engagerade volontärerna slits ut å det grövsta. För att sedan kastas på soptippen, kraftigt desillusionerade.
Det är inte frigivna fångars intresseorganisation - det är Karlsson/Söderlunds alldeles egna klubb.
Nåja, många gör vad dom kan, och hut brukar gå hem, men på vägen så kvaddas alltför många, tyvärr.

Anonym sa...

He he, i och för sig kan jag hålla mig för skratt, men jag undrar i förlängningen - hur många lokalavdelningar har detta skett i?

Finns det oxå ett samband mellan (alldeles för stora!) medlemsantalet i hela KRIS (typ 5 300), och bidraget Rikskris får från Kriminalvården och Socialstyrelse? Eller andra håll som man får pengar från - t.ex. via NBV för diverse påhittade aktiviteter och deltagare, likaså påhittade?

Vad fan, jag var hederligare under mitt liv som ohederlig, för jag påstod aldrig att jag var hederlig - förutom en och annan osanning i samband med förundersökningar och rättegångar.

Jag antar att du påtalar detta exempel, på det att det skall utgå ett påbud, om kontroll ÖVERALLT, från ansvarigt håll, eller hur? Deviserna blir solkigare och solkigare!

Hälsn. Sigvard Nilsson

Max Hobstig sa...

Jag tror att det är så här
Varumärket KRIS har rotat sig så djupt i varje medborgare och makthavares medvetande att det blivit helt oomkullrunkeligt. Det skulle behövas en genomgripande revision av Inga-Britt Ahlenius för att reda ut riksföreningens raskenstammeri. Det är som jag ser det, det enda sättet att bringa klarhet i vad kommunerna tjänar på att anlita KRIS i ställer för sina egna tjänstemän.

Pettersson och Bender sa...

Ja, broder - så är det säkert! Jag kan bara känna med alla dom som verkligen tror på, och jobbar efter bästa förmåga med att verkligen stå upp för deviserna! För det finns ju det!
Vem den här damen Ahlenius är, vet inte en gammal förbrytare som jag, men jag vet att du vet vad du gör!

Max Hobstig sa...

Pettersson! Du får kolla på google
Inga-Britt Ahlenius är banne mig en av de hederligaste människor som fötts i Svea rike sedan Hedenhös. Bosse Ringholm försökte få henne sparkad som riksrevisor. Det slutade med att Ringholm förlorade på knockout. Inga-Britt Ahlenius hade svenska folket på sin sida eftersom hon var hederligheten inkarnerad.

Hur det senare gick för Bosse Ringholm vet vi. Han förlorade jobbet som finansminister. Inga-Britt Ahlenius däremot fick senare ett av världens finaste jobb, Under-Secretary-General for Internal Oversight Services. Med andra ord chefsrevisor för Förenta Nationerna.

Anonym sa...

Tjena, Jimmy du vet att vi står för ett högre ändamål än så.

Kenth Gullstrand

Max Hobstig sa...

Tjena Kenth Gullstrand.
Jag citerar mig själv: Trots att jag aldrig någonsin tvivlat på Kenth Gullstrands hederliga ambitioner, så återstår säkert en hel att reda ut om vad som förevarit.
Men du Kenth, vem är Jimmy?

Anonym sa...

det är 4 st styrelse medlemar och 2 st medlemar och 1 st unga kris som hoppat av inomloppet av 2 månader ur kris jönköping. Varför ?? ohederlighet, icke kamratskap, kriminalitet och förtäring av alkohol innom styrelsen!!!! Vem ska ta tag i detta när styrelsens majoritet blir totalt överkörda? styrelsen på kris i jönköping består idag av 2 medlemmar!? luras inte av deras hemsida. less anonym...

Max Hobstig sa...

Tack du anonyme för tipset.
Hör gärna av dig. Du hittar mig på www.hitta.se

Anonym sa...

Om jag styrde landet skulle jag först av allt rätta till språket. Ty om språket inte är korrekt, då menar man inte vad man säger, då uträttar man inte vad som bör göras.

Om det viktiga förblir ogjort förfaller moralen och konsterna. Om moralen och konsterna förfaller hamnar rättvisan på avvägar.

Om rättvisan hamnar på avvägar råkar folket i hjälplös förvirring.

Konfucius omkring 500 f Kr

Max T Hobstig sa...

JAG FICK ETT MEJL FRÅN P.A.
Han skriver följande om KRIS


Är inte polis (ännu) men har stor erfarenhet av KRIS från mitt tidigare yrke inom kriminalvården. Mina erfarenheter stämmer i stort med vad du skrivit. Det finns dom som lyckas och andra som misslyckas. KRIS kan vara ett bra sätt att engagera sig efter Vf om det är en bra lokalförening och man har kommit så långt i sin personliga utveckling att man även är redo att ta sig an andras problem.

Så som jag upplevt det är det dock många som genom att engagera sig i KRIS nyetablerar sina kontakter i den kriminella världen, de som arbetar inom organisationen är trots allt före detta kriminella och nästan alltid missbrukare och återfallsrisken finns därmed per definition. Jag har många gånger sett att personer som definitivt inte är redo att engagera sig på det här viset dragit med sig andra som kommit längre i sin utveckling tillbaks ner i sk*ten. Synd.

Ytterligare ett problem i det hela är att trovärdigheten för KRIS inom målgruppen, "de egna leden" så att säga är, enligt mina erfarenheter, lindrigt uttryckt låg.

En annan reflektion är att namnet KRIS, kriminellas revansch i samhället, i sig upplevs som provocerande av många inklusive mig själv. Har man en önskan att förändra sig bör detta börja med att man söker sig bort från den kriminella identiteten och att då kalla organisationen för detta...tja i mina öron låter det illa.

För mig är KRIS som det fungerar idag mer en intresseorganisation för frigivna fångar än ett verkligt alternativ för att åstadkomma ett laglydigt liv.

Jenny sa...

Sverige är ett förbannat fuskarland, det är inte alls konstigt med tanke på alla bidrag och stiftelser som finns och som faktiskt fortfarande regnar pengar över föreningar och enskilda som spelar sina orena kort rätt. Jag har varit medlem i ett flertal ideella föreningar genom lovet och inte en enda har haft genomgående rent mjöl i påsen. I mina upplevda fall har det "bara" varit aktivitetsbidragen det fuskats med men då med desto mer flit. Man hade haft fler möten med fler medlemmar och fick därmed mer pengar.
Det var tidigare någon som skrev om att själva premissen för KRIS inte är den bästa och det håller jag med om - eller snarare sitter premissen på båda sidor av fängelsegallret samtidigt. Med det menar jag att å ena sidan finns det ingen som förstår en f d brottsling/missbrukare/missdådare lika bra som en annan likadan, men där speglas också den andra sidan av gallret - om endera sponsor eller skyddsling hamnar tillbaka i träsket så går man till den som ligger en närmast och det an ju vara antingen för stöd att ta sig ur det, eller hjälp att komma längre in.
Jag hyser stor beundran för de medlemmar i KRIS som faktiskt gör det föreningen SKA göra men alla vet vi också hur devisen lyder: "If you can't beat 'em, join 'em" Med det menar jag alltså att det är så otroligt mycket enklare att låta sig sjunka än att lära sig simma. Kanske borde de som fortfarande tror på KRIS ideal slå sina kloka huvuden ihop och komma på ett nytt och mer förtroendeingivande sätt att nå dem som bäst behöver det?

Insider sa...

Anonyma inlägg tyder bara på en sak, eller två - att man har nåt att dölja, eller att man är rädd? Men det där är ingenting mot hur man håller på här uppe i stan! Det är snart en mera ohederlig förening, än en helt vanlig avdelning på kåken, tyvärr. Kris är i upplösning, det är min åsikt.
Och myndigheterna har vaknat, är jag ganska säker på. Vi får se vad som händer? // Ha det, broder!

Max T Hobstig sa...

Idag har jag från en oberoende källa fått bekräftat att KRIS-Jönköpings ordförande Andreas Svedjehed fått kicken på grund av bland annat förskingring av föreningens pengar