2006-05-23

Möte med vargarDe senaste åren har rädsla och osäkerhet resulterat i att många skaffat sig hund för att få skydd. Oerfarna hundägare har skapat labila hundar som inte sällan blivit till förfäran för omgivningen.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning anordnade för några år sedan en sex månaders hundkurs för fem ungdomar. Samtliga elever blev slutligen godkända och respekterade som ansvarsfulla hundägare. Finansiering av projektet gjordes med en budget in blanco, med löpande räkning!

På bilden ser vi längst till vänster den skallige Max Hobstig som har allt ansvar. Därefter Kenta, Jaime, projektledaren Helene och fröken Lina. Uppe i bilen sitter Pablo och Camilla fotograferar. En grabb har temporärt försvunnit. Nämligen Ville :-)

Två länkar om projektet: Projektbeskrivning och Möte med vargar

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vargarna ser ju rätt skenheliga ut jämfört med dej då...hehe
Kramisen på dej

Elisabeth sa...

Jämförelsevis så ser jag ju bara EN varg här i skocken. Dock en liten skallig en, men med nåt burkaktig i näven och ett stort hjärta.

Max Hobstig sa...

Nu får det vara slut på superlativen Elisabeth.
Som projektansvarig med en budget in blanco hade jag rätt att ta mig lite friheter. Har man med sig fyra stökpellar, en skötsam liten tjej och två timanställda hundinstruktörer som bara gnällde på lönen hade man rätt att ha en burk i näven :-)