2006-06-18

Aldo CollianderDen här gossen är för närvarande Sveriges ende professionella tungviktsboxare. Jag lärde känna Aldo på den tiden, då jag hade jobb som fritidsledare på Ungdomens Hus i Skarpnäck.

Skarpnäck var då av Europas mest barntäta bostadsområden. Det var ett jävla stök och bök. Det var inte en lugn stund för oss som jobbade med ungdomarna. Var det inte det ena så var det något annat.

För några ungar gick det helt snett i livet. För det flesta gick det rätt bra och för några få gick det väldigt bra. Jag kan helt uppriktigt säga att Aldo Colliander blivit till en ikon för mig och min familj eftersom han visat att boxning fortfarande är den idrott som räddat allra flest unga män från att hamna snett i tillvaron!

Här kommer några länkar som förenar Aldos historia med min och en tant som föredrar tungviktsboning före knyppling :-)

Riv inte vårt Skarpnäck
Boxartantens syn på Tungviktare
Några politiker som gillar Proffsboxning

Bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Boxer sa...

aldo colliander is a good man i know him from germay and on tv in sweden he will go far i hope

Ann-charlott sa...

Hejsan Max..
Ja nu hittade jag in till dig blog,ss.. Ja idrott är allt en bra och nyttig sak för ungdommar, tänk om alla kunde hålla på med det, det hade ju varit toppen, men så är det inte för alla ungdommar tyvärr. Hoppas du har det gott denna fredag och att du har en skön sommar. Vill önska dig och vovven och frun en helg underbar helg och en mysig fredag. Må så gott min vän.. Kram //
Ann-charlott

Anonym sa...

aldo is a good prospeckt four the sport off boxing and hi dos rap as well thas a good thing colliander

Stefanos sa...

Proffsboxningsgala "Återkomsten"
Göteborg (Scandinavium) lördagen den 27 januari 2007. Aldo Colliander är en boxare som bör ha en framtid i ringen. Ett av proffsgalans absolut bästa nummer.