2007-03-28

Föreningen Tjuvgods

Till Tjuvgods.se

Kopierad och strippad Verksamhetsberättelse för 2006

Den ideella föreningen Tjuvgods bildades våren 2006 av fyra personer som hade den tanken, efter en hel del egna erfarenheter, att det borde gå att starta en verksamhet, som skulle bestå av att stödja intagna på svenska fängelser för att på så sätt stärka självkänsla och kreativitet hos dom intagna, kanske till den grad att man övergav kriminaliteten, och blev en del av samhället, samt att den verksamheten, skulle bestå av att förmedla konsthantverk, tillverkat på svenska fängelser. Till att börja med skulle detta ske genom föreningens egen hemsida www.tjuvgods.se och att kännedomen om föreningen skulle spridas till de intagna, dels genom egna kontakter, dels genom annonsering i t.ex. Kåkbladet och RFHL:s tidning Oberoende (en av grundarna var då anställd på RFHL).Efter vårt första styrelsemöte, där vi godkände föreningens stadgar, så bestämdes också att vi skulle lämna in en ansökan till Skatteverket för registrering av föreningen vilket medgavs. Sedan den 22 juni 2006 är Föreningen Tjuvgods en registrerad ideell förening. Från och med hösten 2006 så har föreningen också tillgång till del i lokal samt kontorsplats hos RFHL på Kungsholmen. Detta helt utan kostnad. En ansökan om att få föreningsbidrag har också inlämnats till Stockholms Stad. Besked om beslut väntas under april månad 2007. Föreningen har sedan den 1 mars, 2007 i samverkan med RFHL Stockholm, tillgång till 8 träningslägenheter på Hotellhem, Magnus Ladulåsgatan, som i första hand skall finnas för nyligen frigivna, skrivna i Stockholms stad.

Om: , , , , ,

3 kommentarer:

Lasse sa...

Tjamax!
Skulle inte kunnat sagt detta bättre själv. Tjuvgods i ett nötskal.

Max Hobstig sa...

De orden tackar jag för.
Med Tjuvgods är det som att ha kommit hem efter en lång och sorglig resa med det kriminella KRIS vars syfte tidigare var att hjälpa människor som var nymuck, men som nu nedbringats till att främst stärka egenintresset och den egna plånboken.

Anonym sa...

Varför fuskar Kris? Det frågar jag mig.
Anledningen till att Kris fuskar är därför att dom inte är lika bra som dom säger! Om dom slutat med det dom började med kan dom lika bra sluta med det dom fortsatte med!