2007-04-04

Nebulosa de MaiaDet var en gång för länge sedan. Det var på den tiden innan någon människa ens fanns. Ingen hade alls tänkt på att det skulle komma människor till världen. På den här tiden fanns det bara odödliga gudar som vandrade på jorden. En del av gudarna bodde i stora hus som ibland var lika stora som berg. Ett av de där bergen hette Olympos och den störste av gudarna som bodde på berget hette Zeus som var patron över allt i hela världen.


Det du varit med om skulle kunna fått alla Olympos gudar att frysa till is om de vetat

På Olympos bodde det också många andra gudar. På ett ställe bodde det sju undersköna gudinnor som hette Alkyone, Asterope, Elektra, Kelaino, Maia, Merope och Taygete. Systrarna kallades för Plejaderna. Efter deras död förvandlades Plejaderna till en stjärnbild. Men eftersom Maia var den allra vackraste av systrarna blev hon en nebulosa. Efter tusen år tröttnade Maia på att vara nebulosa och förvandlade sig till en duva och flög ner på jorden för att se vad det var som hände och vad som var nytt. Där träffade hon människorna som hon tyckte om. Och eftersom alla människorna tyckte om hundar så förvandlade hon sig till en hund.


Jag vill så gärna att du finns till. Men så länge jag inte vet, får jag tro att du finns nu

Sedan Maia nu blivit till hund blev allt annorlunda än det varit på Olympos. Hon flyttade in hos en familj som hon trivdes med och som hon fick uppleva många äventyr tillsammans med. Nu när hon inte längre var gudinna utan bara en vanlig hund fick hon också många av de krämpor som hundar har hos människorna. Hennes mage började krångla och det blev inte bättre med tiden utan värre. En dag sedan hon fyllt tio år blev Maia så sjuk att man måste operera henne. Man tog bort både äggstockar och livmoder och rotade i hennes tarmar och i hennes mage. Efteråt fick hon så ont att de gav henne drogen Temgesic så att hon blev alldeles snurrig. Sedan hon levt ännu en tid bland människorna tog hon sig åter duvhamn och flög till sina systrar, de som vi kalla Plejaderna. Vid tidens ände blir hon åter Maia Nebula, den skönaste plejaden.

Om: , , , , ,

3 kommentarer:

Blackout sa...

Vi hoppas att hon stannar på jorden ett tag till. Länge hoppas vi att hon stannar!

Gen sa...

Hoppas att Maia kryar på sig snart, tråkit bara att hon ska ha så ont, hoppas att denna natt blir bättre för henne och er.
Tänker på er, kram från Gen och Flisan.

Ann-charlott sa...

Hej Max.. Så vackert du har skrivit i min blog. Tusen tack för att du tittar in och jag har skickat dig denna dikt.. Ha det gott min vän.. kram /
Ann-charlott