2008-12-05

Ett öppet brev till Julius Christian Knuts om en affär #

Inlägget har flyttats till en lämpligare plats. Klicka på Affär (länk)

.

3 kommentarer:

Jennifer sa...

Jag ska avhålla mig från beska kommentarer och hålla mig lika storsint som du; Julius, du har nu en chans att avsluta detta - ta den, snälla. Detta har hållit på alldeles för länge, och det kan absolut till och med vara så att du för första gången får den hjälp du behöver med aspergern om du blir anhållen och omhändertagen, hur vridet det än låter. Jag vet också hur läskigt det kan vara att veta att man behöver hjälp men inte vågar be om det, man vet vad man har men inte vad man får. Julius, jag hoppas vi får tillfälle att från hjärtat önska dig god jul senare

Max T Hobstig sa...

VUXENVÄRLDENS SVEK
Från original som skrevs torsdagen den 21 december 2006

Idag är det många vuxna som förfasar sig över hur lätt det är för ungdomar att komma över droger och vapen. Att kombinationen alltid leder till grov kriminalitet är ett axiom eftersom droger och vapen var för sig genererar kriminalitet. Sedan länge har en stor del av vuxenvälden helt tappat fotfästet och det ansvar de med självklarhet har när det gäller att vara goda vägvisare för det uppväxande släktet. Felet som jag ser det är att vi överlåtit hela uppfostringsansvaret på ungdomarna själva.

Givetvis kan detta bara leda till samma ociviliserade tillstånd som William Golding visar i sin bok Flugornas herre, som är en skildring om barns hierarki och alla de krafter som ursprungligen styrde mänskligheten. Ungdomarna i boken söker tillsammans efter rang, struktur och ordning men finner bara ett kaos som leder dem rakt in i barbariets elaka käftar. Boken slutar med att vuxna kommer till undsättning och räddar alla barnen från en säker undergång. Verklighetens verklighet är grymmare än i Goldings bok eftersom verklighetens vuxna inte kommer till undsättning.

Mitt brev till Julius Christian Knuts är den yttersta konsekvensen av hur det kan gå när vuxenvärldens vägvisarplikt helt fallerat. En ung man med Aspergers syndrom och ett gravt blandmissbruk och en förkärlek till vapen och kampsport drar helt fel slutsatser om en vuxenkonflikt och skenar iväg som en livs levande Rambo.

Det är känt inom psykiatrin att personer med Aspergers syndrom har stora svårigheter att förstå avsikten bakom andra människors beteenden och uppfattar många situationer på ett annorlunda sätt. Det blir självfallet inte lättare att förstå omgivningen om personen dessutom använder dopingpreparat, rohypnol och kokain.

För mig som drabbades av den unge Ramos vedergällning har livet blivit annorlunda. Som tusen öppna sår som aldrig vill läka är det tungt att leva. Fast jag vet ljuset och känner det väl, men vet just nu inte vart det farit. Jag håller mig till min fru och min hund eftersom de vet vem jag är, trots att jag själv inte vet vem som står där och suckar framför spegeln.

Max T Hobstig sa...

Till Julius Knuts
Jag såg att du varit inne klockan 12:32 och läst mitt öppna brev till dig. Bra jobbat! Ta det lugnt och fundera ett tag. Slå en signal till advokat Anne-Marie Bonde och fråga henne hur du skall göra. Jag är övertygad om att hon kommer att komma på något som kan vara värt att förhandla om.

Behöver Anne-Marie nå mig så har du numret till min mobil. Vill hon skicka e-post så får hon ta det härifrån. Du ser till höger en kolumn med bilder. Klicka på Oden. // Max

8 Dec 12:32:28 MSIE 7.0 Windows XP 1024x768 Stockholm Sweden
81-224-247-213-no93.tbcn.telia.com (81.224.247.213)
kvartermastaren.blogspot.com/2008/12/ett-ppet-brev-till-julius-christian.html www.google.se/search?hl=sv&q=julius knuts&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=